Montažna betonska ograja izdelana iz belega brušenega in štokanega betona. Montažna ograja zaradi svoje zasnove zahteva minimalno prostora za samo montažo kar je dobro razvidno iz zadnjih slik. Razdalja med obstoječo žično ograjo in novo betonsko, ponekod ni presegala 15 cm. Ker se elementi izdelajo v delavnici je izvedba na objektu hitra, brez hrupa in nepotrebnih zapletov.

View the embedded image gallery online at:
https://www.betonska-ograja.com/ograje#sigFreeIdc0c6723bdd

Za več info nas kontaktirajte.

V sodelovanju z podjetjem Strelec d.o.o. smo izvedli novo ograjo okoli celotnega pokopališča v Markovcih. Arhitekta ga. Nataša Hohnec udia iz podjetja Arhelabora Arhitektura & Interier je želele ustvariti dinamičen in sodoben videz kar je dosegla z štirimi tipi različnih ograjnih elementov. Ograjni elementi so z zunanje strani različni in so profilirani z notranje strani pa so poštokani.

View the embedded image gallery online at:
https://www.betonska-ograja.com/ograje#sigFreeId36b1f0b390

Če bi tudi sami želeli podobno, nas pokličite: +386 (41) 625 196 - Rok

Ostali vzorci

Betonske ograje je možno naročiti tudi v drugih obdelanih vzorcih. Slike izvedenih izdelkov objavimo v kratkem.

Lahko pa skupaj z ograjo pridobite še vidno hišno številko, ki je bila do sedaj vedno zakrita.

ograja5

Koristne pravne informacije

Ograje, ki jih postavimo okrog doma, so običajno namenjene omejevanju dostopa tujih oseb na parcelo, dvorišče ali vrt in s tem zagotavljanju zasebnosti. Kakšno ograjo lahko postavimo in katera dovoljenja potrebujemo zanjo, smo preverili na ministrstvu za okolje in prostor.

Za ograjo, ki jo gradimo hkrati s hišo in je torej predvidena v projektu za pridobitev gradbenega dovoljenja za hišo, ni treba pridobivati ne lokacijske informacije ne posebnega gradbenega dovoljenja. Postavitev ograje je namreč ena od faz gradnje hiše in ograja v tem primeru ni objekt, ki se gradi samostojno. Seveda mora biti ta natanko takšna in mora stati natanko tam, kot je zapisano v gradbenem dovoljenju za hišo.

Ograja, ki jo nameravamo postaviti okrog hiše, v kateri že živimo, je v zakonu o graditvi objektov predvidena kot pomožni objekt in sodi med enostavne objekte, za katere običajno zadostuje lokacijska informacija. Gradbeno dovoljenje ni potrebno, če je v lokacijski informaciji vidno, da je gradnja v skladu z občinskim izvedbenim prostorskim aktom, njena velikost, način gradnje in odmik od meje sosednjih zemljišč pa so v skladu z občinskimi predpisi. Seveda je treba pri tem upoštevati tudi določbe zakona o graditvi objektov, po katerih mora biti ograja najmanj pol metra oddaljena od meje sosednjega zemljišča, njena konstrukcija pa ne sme posegati v sosednje zemljišče, če ni določeno drugače z občinskimi predpisi.7

Vir: http://www.deloindom.si/ni-vseeno-kdaj-postavimo-ograjo

Mnenja in ideje...

dekorativna policka

Terac betonski izdelki

Iz montažnih betonskih elementov vam uredimo dekorativne detajle
GPKB
Sample image

Marka betona C30/37

Trdnostni razred betona je tlačna vrednost betona po 28 dneh izražena v N/mm².
wikipedia
Sample image

Stopnice iz betona

Ta bo pa trda.
wikipedia
Sample image

Gradimo v Ljubljani

Na Rudniku bo kmalu zrasla nova ograja
wikipedia

Partner: Chemcolor

chemcolor

Najboljša zaščita betona Protectosil BHN in protectosil SC concentrat

Instagram

Sledite nam na Instagramu:

https://www.instagram.com/gp_kb_gradbenistvo/