Po načrtih gospe Sare Peterenel smo na Gorenjskem sodelovali pri ureditvi vrta. Izdelali smo montažne stopnice, montažni most čez bazen, letno kuhinjo ter bazenske obrobe. Na parkirišču pa smo izvedli pran beton.

Več info na: Rok Krhin

Naročniku smo pri stanovanjski hiši uredili okolico z betonskimi montažnimi elementi štokanega in brušenega betona. Uredili smo škarpe, dvojne stopnice in vse postavilio v lično in zaključeno celoto. Kot pravi naročnik: "Okolica je res izpadla zelo lepo" in tudi nam se tako zdi.

Tudi Vam lahko pomagamo pri ureditvi: Rok Krhin

Različni vzorci teraco (terrazzo) tlaka izvedeni iz različnih žlahtnih (marmornih) peskov, cementa ter dodatkov dajejo neskončno možnost barvnih kombinacij. Tlak izdelan iz terrazz-a je tako edinstven (neponovljiv), estetsko dovršen, nezahteven za vzdrževanje in zelo zelo trpežen.

Vzorec belega brušenega in štokanega  betona, Beton izdelan iz belega cementa, drobnih naravnih peskov svetle barve in dodatkov.

Več info na: Rok Krhin

Vaše dvorišče ali teraso lahko polepšamo in namesto običajnega asfalta ali tlakovcev izvedemo z brušenimi povoznimi površinami. Betonsko ploščo izdelano z betona odpornega na zmrzal in sol. površino pa brusimo do različnih stopenj ali pa jo obdelamo z štokanjem. Za teraso je običajno primerenejši fino brušen beton.
Vso površino dodatno zaščitimo z hidrofobnim premazom.

Za profesionalno izvedbo nas kontaktirajte: Rok Krhin

V kolikor želite trajno in moderno ter cenovno ugodno izvedbo pločnikov okoli hiše ali terase priporočamo izvedbo brušenih betonskih površin. Beton je lahko bele ali sive barve, prav tako na izgled betona vpliva izbira agregata. V preteklih dneh smo izvedli vhodni podest, teraso in pločnik okoli hiše z brušenim belim betonom z sivim agregatom.

Na spomeniško zaščitenem delu Žal smo v sklopu rekonstrukcije in preureditve objekta izvedli tudi del zunanje ureditve. Tlakovane površine smo izvedli kot armiranobetonsko prano ploščo. Predhodno smo odstranili dotrajan asfalt in tlakovce. Po zamenjavi temeljnih tal smo površino dobro utrdili. Robove armiranobetonske prane plošče smo zaopažili on ob njih izvedli nerjaveče robnike. Vgradili smo specialni beton ki je odporen na solenje in zmrzovanje. Na svežo betonsko površino smo nanesli zavlačevalec vezanja proizvalaca Pieri. Naslednji dan smo površino temeljito oprali in ploščo ustrezno diletirali. Sledila je štirinajstdnevna mokra nega betona.

Ostali vzorci

Betonske ograje je možno naročiti tudi v drugih obdelanih vzorcih. Slike izvedenih izdelkov objavimo v kratkem.

Lahko pa skupaj z ograjo pridobite še vidno hišno številko, ki je bila do sedaj vedno zakrita.

ograja5

Koristne pravne informacije

Ograje, ki jih postavimo okrog doma, so običajno namenjene omejevanju dostopa tujih oseb na parcelo, dvorišče ali vrt in s tem zagotavljanju zasebnosti. Kakšno ograjo lahko postavimo in katera dovoljenja potrebujemo zanjo, smo preverili na ministrstvu za okolje in prostor.

Za ograjo, ki jo gradimo hkrati s hišo in je torej predvidena v projektu za pridobitev gradbenega dovoljenja za hišo, ni treba pridobivati ne lokacijske informacije ne posebnega gradbenega dovoljenja. Postavitev ograje je namreč ena od faz gradnje hiše in ograja v tem primeru ni objekt, ki se gradi samostojno. Seveda mora biti ta natanko takšna in mora stati natanko tam, kot je zapisano v gradbenem dovoljenju za hišo.

Ograja, ki jo nameravamo postaviti okrog hiše, v kateri že živimo, je v zakonu o graditvi objektov predvidena kot pomožni objekt in sodi med enostavne objekte, za katere običajno zadostuje lokacijska informacija. Gradbeno dovoljenje ni potrebno, če je v lokacijski informaciji vidno, da je gradnja v skladu z občinskim izvedbenim prostorskim aktom, njena velikost, način gradnje in odmik od meje sosednjih zemljišč pa so v skladu z občinskimi predpisi. Seveda je treba pri tem upoštevati tudi določbe zakona o graditvi objektov, po katerih mora biti ograja najmanj pol metra oddaljena od meje sosednjega zemljišča, njena konstrukcija pa ne sme posegati v sosednje zemljišče, če ni določeno drugače z občinskimi predpisi.7

Vir: http://www.deloindom.si/ni-vseeno-kdaj-postavimo-ograjo

Mnenja in ideje...

dekorativna policka

Terac betonski izdelki

Iz montažnih betonskih elementov vam uredimo dekorativne detajle
GPKB
Sample image

Marka betona C30/37

Trdnostni razred betona je tlačna vrednost betona po 28 dneh izražena v N/mm².
wikipedia
Sample image

Stopnice iz betona

Ta bo pa trda.
wikipedia
Sample image

Gradimo v Ljubljani

Na Rudniku bo kmalu zrasla nova ograja
wikipedia

Partner: Chemcolor

chemcolor

Najboljša zaščita betona Protectosil BHN in protectosil SC concentrat

Instagram

Sledite nam na Instagramu:

https://www.instagram.com/gp_kb_gradbenistvo/