V Novem mestu smo uredili park v sklopu ureditve mestnega jedra. Izvedli smo večjo količino brušenih betonskih blokov nepravilnih oblik ter prefabriciranih montažnih stopnic. Vse je izdelano iz brušenega sivega betona sestavljenaga iz okroglega prodca, sivega cementa ter dodatkov, ki izboljšajo lastnosti betona. V sklopu ureditve Rozmanove ulice v Novem mestu smo izvedli večjo količino pranih betonskih plošč betoniranih na licu mesta (in situ).

Več info na: Rok Krhin

V naši delavnici nastajajo različni izdelki iz betona kot so klopi, mize, stopnice, montažne ograje, police.... Izdelki so lahko iz belega ali sivega betona, običajno obdelani z brušenjem ali štokanjem.

Več na: +386 (41) 625 196 - Rok

V sklopu dokončanja večstanovanjskega objekta v Mengšu, smo izvedli celotno zunanjo ureditev z elementi urbane opreme izvedeni z brušenim betonom. Tako smo iz brušenega betona izvedli več miz in klopi ter dve betonski klopi sestavljeno iz segmentov - betonskih blokov  iz brušenega betona.

Več o izdelavi in podrobnosti: +386 (41) 625 196 - Rok

Ostali vzorci

Betonske ograje je možno naročiti tudi v drugih obdelanih vzorcih. Slike izvedenih izdelkov objavimo v kratkem.

Lahko pa skupaj z ograjo pridobite še vidno hišno številko, ki je bila do sedaj vedno zakrita.

ograja5

Koristne pravne informacije

Ograje, ki jih postavimo okrog doma, so običajno namenjene omejevanju dostopa tujih oseb na parcelo, dvorišče ali vrt in s tem zagotavljanju zasebnosti. Kakšno ograjo lahko postavimo in katera dovoljenja potrebujemo zanjo, smo preverili na ministrstvu za okolje in prostor.

Za ograjo, ki jo gradimo hkrati s hišo in je torej predvidena v projektu za pridobitev gradbenega dovoljenja za hišo, ni treba pridobivati ne lokacijske informacije ne posebnega gradbenega dovoljenja. Postavitev ograje je namreč ena od faz gradnje hiše in ograja v tem primeru ni objekt, ki se gradi samostojno. Seveda mora biti ta natanko takšna in mora stati natanko tam, kot je zapisano v gradbenem dovoljenju za hišo.

Ograja, ki jo nameravamo postaviti okrog hiše, v kateri že živimo, je v zakonu o graditvi objektov predvidena kot pomožni objekt in sodi med enostavne objekte, za katere običajno zadostuje lokacijska informacija. Gradbeno dovoljenje ni potrebno, če je v lokacijski informaciji vidno, da je gradnja v skladu z občinskim izvedbenim prostorskim aktom, njena velikost, način gradnje in odmik od meje sosednjih zemljišč pa so v skladu z občinskimi predpisi. Seveda je treba pri tem upoštevati tudi določbe zakona o graditvi objektov, po katerih mora biti ograja najmanj pol metra oddaljena od meje sosednjega zemljišča, njena konstrukcija pa ne sme posegati v sosednje zemljišče, če ni določeno drugače z občinskimi predpisi.7

Vir: http://www.deloindom.si/ni-vseeno-kdaj-postavimo-ograjo

Mnenja in ideje...

dekorativna policka

Terac betonski izdelki

Iz montažnih betonskih elementov vam uredimo dekorativne detajle
GPKB
Sample image

Marka betona C30/37

Trdnostni razred betona je tlačna vrednost betona po 28 dneh izražena v N/mm².
wikipedia
Sample image

Stopnice iz betona

Ta bo pa trda.
wikipedia
Sample image

Gradimo v Ljubljani

Na Rudniku bo kmalu zrasla nova ograja
wikipedia

Partner: Chemcolor

chemcolor

Najboljša zaščita betona Protectosil BHN in protectosil SC concentrat

Instagram

Sledite nam na Instagramu:

https://www.instagram.com/gp_kb_gradbenistvo/